slide top

LIVERESULTS  SPRINT |  AQUABIKE |  5km |  10km

Γιορτάζουμε με την TRANSITION SPORTS Την Ημέρα της Γυναίκας!!!

 

Γιορτάζουμε με την TRANSITION SPORTS Την Ημέρα της Γυναίκας!!!

Η Χάριετ Μπίτσερ Στόου, συγγραφέας του περίφημου ‘’Η Καλύβα του Μπάρμπα Θωμά’’ και διάσημη υπέρμαχος της κατάργησης της δουλείας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Αμερική του 18ου αιώνα, είχε κάποτε πει πως  «οι γυναίκες είναι οι πραγματικοί αρχιτέκτονες της κοινωνίας».  Ένα απόφθεγμα που θα μπορούσε να αποτελεί και το ‘σλόγκαν’ της σημερινής μέρας  και της τεράστιας σημασίας της για τις γυναίκες ολόκληρου του πλανήτη!    
 
8 Mαρτίου λοιπόν σήμερα και η Γυναίκα έχει την τιμητική της παντού στον κόσμο! Θεσμοθετημένη απ’τον ΟΗΕ το 1977, η Παγκόσμια Μέρα Της Γυναίκας συμβολίζει τον καρπό των μακροχρόνιων διαμαρτυριών των γυναικών της Ευρώπης και της Αμερικής στις αρχές του 20ου αιώνα, που εύλογα απαιτούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες εργασιακές συνθήκες και βέβαια το πολυπόθητο δικαίωμα ψήφου.

 
 

Πολλά και τεράστια βήματα έχουν γίνει από τότε για το θηλυκό γένος, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα αρκετό έδαφος για να κερδηθεί στον τομέα των γυναικείων δικαιωμάτων. Οι ευθύνες, οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις του τρόπου ζωής της σημερινής γυναίκας είναι πολλές και διάφορες, έτσι που το multi-task (η “πολυδιεργασία’’, δηλαδή το να καταπιάνεται κανείς με πολλές και διαφορετικές ενασχολήσεις μαζί) να αποτελεί πλέον το κύριο χαρακτηριστικό του. Οικογένεια, μητρότητα, καριέρα, κοινωνική ζωή είναι μόνο μερικές απ’τις παραμέτρους στις οποίες η σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταποκρίνεται συνεχώς και οι οποίες επιβάλλουν προσαρμοστικότητα, διαρκή ροή ενέργειας, καθαρή κρίση και ενίοτε… γερό στομάχι και γερά νεύρα.
Εμείς στην Transition Sports, θέλοντας να αναδείξουμε τη σημασία του αθλητισμού, και ειδικότερα των multisports, σαν ‘αντίδοτο’ στους έντονους, έως συχνά χαοτικούς, ρυθμούς της ζωής της μοντέρνας Ελληνίδας (και όχι μόνο βέβαια Ελληνίδας), φιλοδοξούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικείων συμμετοχών στις δραστηριότητες αυτές, δίνοντας κίνητρο στις γυναίκες να ‘βγουν έξω’, να αθληθούν μέσα στη φύση –με όλα τα ευεργετικά οφέλη που αυτό συνεπάγεται, να αποβάλουν τις τοξίνες της καθημερινότητας και της αστικής ζωής μέσω της άθλησης, αλλά και να διευρύνουν την κοινωνικότητά τους γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και βιώνοντας νέες εμπειρίες!

Φέτος λοιπόν, προσθέσαμε στις ομαδικές μας συμμετοχές μια νέα κατηγορία, στην οποία θα αγωνίζονται αμιγώς γυναικείες ομάδες στις αποστάσεις Sprint και Ολυμπιακή των Τριαθλητικών μας events!  Women Only! (Yπενθυμίζουμε πως το 2017 είχαν προστεθεί στα ομαδικά οι νέες κατηγορίες ‘εταιρικό’ και ‘οικογενειακό’, στα δε ατομικά η κατηγορία ‘rookie’-πρωτοαγωνιζόμενου.)
Περαιτέρω, θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα δυνατό female community, προσκαλούμε όσες φίλες ασχολούνται με το τρέξιμο να έρθουν την προσεχή Κυριακή 11 του Μάρτη στο Σχινιά, στις εγκαταστάσεις Moraitis Beach, σε ένα γυναικείο free event για όλα τα επίπεδα, όπου θα τρέξουμε μαζί όσο θέλουμε και με το ρυθμό που θέλουμε, για να γιορτάσουμε τη σημαντική αυτή μέρα, να γνωριστούμε μεταξύ μας και μετά να διασκεδάσουμε δίπλα στη θάλασσα! Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το Pharmacy295 με δώρα και εκπλήξεις!
 

Σας περιμένουμε όλες την Κυριακή και ώρα 3 στον Σχινιά!

 

Weather Camera - Live Stream

Στις εγκαταστάσεις μας λειτουργεί όλο το χρόνο webcam με live stream και μετεωρολογικός σταθμός με συνεχή ενημερώση.

Φωτογραφίες από Αγώνες

Δείτε Φωτογραφίες από τον αγώνα Sprint Triathlon & Kids στη σελίδα μας στο FB και στη επίσημη ιστοσελίδα του Foto-trexoume.

Συνεργάτες / Υποστηρικτές